ili skraćeno Malik fest, intermedijalno je događanje koje kroz oživljavanje povijesti naših krajeva spaja teatar, glazbu, vještine mačevanja, pričanje priča, domaće delicije, likovnu i scensku umjetnost. Na jedan dan Trsatskom gradinom vladaju likovi najstarijih priča, od onih koji su stvarali svijet do onih koji gnjave cijelu noć. Najbogatija nematerijalna baština krije se upravo u tim pričama, koje su se usmeno predavale generacijama kroz povijest. Istra, prepuna legendi poput zrela šipka, čeka da se raspukne i podijeli priče sa svima onima koji su željni slušati. Kvarnerske none i nonići brižno čuvaju svoje priče, za njih su još žive, štrige i more u Vinodolskim šumama.

Osim oživljavanja raznih likova iz priča, festival se trudi predstaviti najbolje od lokalnih proizvođača, umjetnika, obrta i udruga. Vrlo je važno poduprijeti male poduzetnike koji čuvaju tajne proizvodnje meda, sira, vina, rakija, kolača i slastica. One koje izrađuju rukotvorine i unikate, one koji svoj rad predstavljaju mladima i djeci kroz zanimljive i korisne radionice, i one koji sa nama žele podijeliti svoje znanje o davnim vremenima.

Malik fest održava se od 2011. godine, na prijelazu proljeća u ljeto, a ove godine održat će se u
subotu i  nedjelju, 3. i 4. lipnja 2017.

Ulaz na Gradinu na dan festivala je slobodan.

LOKACIJA

Share on Google+Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page